Vellykket Småspeiderdag

7 juni, 2021 av Stein Ankarstrand

Det ble en flott dag da Drøbak/Frogn arrangerte Småspeiderdag for drøyt 100 småspeidere fra Kolbotn i nord til Rygge i sør. Drøbakspeiderne skulle egentlig arrangere Småspeiderdager i anledning 100-års jubileet i fjor, men det ble utsatt ett år. Av smittevernhensyn ble det også redusert til et dagsarrangement, og dessverre måtte beverne bli hjemme denne gang.

Smittevern sto i høysetet da 10 patruljer fra syv flokker i Follo-kommunene møttes. Hver flokk kunne max være 10 speidere, og de som stilte flere måtte dele flokken i to patruljer. Alle småspeiderne var kjempeflinke og holdt seg i sin kohort hele dagen.
I en rundløype med 10 poster ble det konkurrert i veldig varierte oppgaver. Kart, koder, gjette mengder, tresorter, førstehjelp, skogens dyr, blomster, Kims lek og kaste på boks ga mange ulike oppgaver og utfordringer.

Mens poeng og resultater ble regnet ut, ble det også konkurrert i papirfly. Her var det om og gjøre å dekorere finest og få fly til å gå lengst. Rygge hadde flottest design og fikk tilleggspoeng for lengde, mens patrulje 2 fra Kolbotn var svært effektiv og vant konkurransen sammenlagt.

Selve småspeiderkonkurransen ble vunnet av Drøbakpatruljen «Gnu/Ekorn», med flokkene fra 8. Moss og Ryggespeiderne på andre og tredjeplass. Alle fikk premier som ble delt ut av småspeiderombudet, og vandrepremien ble overrakt av selveste kretsleder Benjamin.

Under ledelse av Hanne, Ailin og staben fra Drøbak, og småspeiderombud Wenche, ble det et prikkfritt arrangement. Flott vær, presis «timing» og russ som overrasket alle med is, gjorde dagen fullkommen.
Se flere bilder i galleriet