Snøhulekurs 2024

13 februar, 2024 av Jarle André Ødegaard
Bli med på årets snøhulekurs med follo krets! Vi tar felles buss opp til hytta, sover inne og får frokost på hytta dagen etter. Bli med på en speider “spaferie” og ta spaden fatt i snøhulegraving. Treff nye speidere og samarbeide om å lage en skikkelig hule! Kurset byr også på en del nyttig kunnskap om trygg vinterspeiding. Kurset i år har to forkvelder; et ikke-bindende men viktig infomøte, hvor vi snakker om hva turen og kurset er, og en kveld med sikkerhetskurs og patruljeplanlegging. Kurset er holdt av erfarne fjelledere og dyktige rovere!
Når:
– Infomøte tirsdag 13. februar
– Obligatorisk sikkerhetskurs/turplanlegging tirsdag 5. mars 18:30 – 20:30(2t) Langhus speiderhus, Bøhlerveien 6, 1405 Langhus
– Selve turen: Oppmøtet er Ski Stasjon Vest fredag 8. mars kl 16:45. Vi er tilbake søndag 10. mars ca kl 18:45.Hvor: Solheimstulen turisthytte, Øst-Hardangervidda.Hvem passer kurset for:
Kurset er for deg som er Vandrer, Rover eller Leder. Du bør ha vært ute om vinteren på ski så du er kjent med kulde og snø, og du bør har du gått på tur med sekk før. Du må ha god fysisk form, og ikke rygg/leddplager. Har du vært med på snøhuletur før vet du hva det går ut på.Krav til personlig utstyr:
God vinter turbekledning, sekk, ullundertøy, langrennski/fjellski, snøspade, sovepose og liggeunderlag. Dersom du mangler noe utstyr kan du høre med utstyrsboder som BUA eller med andre speidere i gruppa.Kursmål:
Bli kjent med utstyr og bekledning til vinterspeiding, kunne konstruere en god og sikker snøhule, få kjennskap til grunnleggende skredkunnskap, førstehjelp og risiko med vinterspeiding, ledelse og bli kjent med nye speidere i en patrulje! Også selvsagt få overnatte ute i egenlaget snøhule 😉

Pris: Prisen er 500 kr per deltager, -150kr i søskenmoderasjon
Deltaker grense: 30 vandrere og rovere + 5 ledere, det er førstemann til mølla så meld deg på!

Påmelding: https://min.speiding.no/activities/view/3968

Spørsmål kan rettes til kursleder Marcus Hamre: marcus.hamre@speiding.no