Peff kurs 1 høsten 2021

5 september, 2021 av speiderombud

Etter utsettelser på grunn av Covid situasjonen fikk vi endelig gjennomført Peff 1 kurs denne helgen.
Det ble til sammen 27 deltakere fra flere av gruppene i kretsen.
Vi startet kurset med en liten marsj på ca. 3 km. fra Fløisbonn til Stallerudhytta, stemningen var god og humøret på topp stort sett hele helgen.
Vel fremme satt vi opp gapahuker og hengekøyer.

Kurset ble startet med en kveldssamlig hvor vi tok for oss speiderhistorie som en leirbålsprat med speiderne. Kom også frem et par spørsmål rundt dette med WAGGGS og WOSM som er interessante å følge opp senere.
Vi merket at høsten er på anmarsj, litt kaldere på natta men på dagen varmet sola godt.

Lørdag startet med vekking med God morgen Norge til noens irritasjon og andres glede, flaggheis, og deretter var stort sett hele dagen fullpakket med de temaene og modulene vi skulle gjennom. Vi hadde en blanding av fellesøkter, patruljeøkter og praktisk læring underveis.
Det var en engasjert gjeng med peff og ass emner som vi hadde med oss, og når vi veilederne var rundt og fulgte diskusjonene i patruljene var det mye god tenking og meningsutveksling på kryss og tvers av speidergrupper, noe som lover godt for fremtidens ledere i kretsen og gruppene.

Som en del av Peff 1 kurset skulle de planlegge og gjennomføre et patruljemøte hvor de praktiserte på en annen patrulje før de byttet og den andre patruljen skulle lede et patruljemøte.
Etter gjennomføring ble det foretatt en evaluering av dette, og det var flere gode erfaringer som kom ut av dette.
Lørdagen ble avsluttet med leirbål, hvor både speidere og veiledere bidro med innslag.

Søndagen var ikke så lang, med mindre på programmet enn lørdag, hvor vi tok for oss modulene og temaene vi ikke hadde tatt tidligere i helgen.
Speiderne ble også utfordret på å fortelle om en gjenstand som betydde mye for dem i speidersammenheng, og det var givende å høre om dette.
De fikk også en utfordring på å finne ut av tre påstander veilederne kom med om seg selv, hvorav en var sannhet og to var løgn, samt at de skulle stille oss opp etter alder uten at de visste den på forhånd.

Kretsleder kom også innom og fortalte litt om de ulike muligheten i kretsen.
Avsluttet med at speiderne skulle komme med en god ting og en ting som kunne bli bedre til neste kurs vi skal gjennomføre til våren.

Tusen takk for en lærerik helg for oss veiledere, engasjement fra speiderne, og ikke minst alle de hyggelige samtalene med speiderne underveis. Lærte meg nesten alle navnene i løpet av helgen, men kan ikke love at jeg husker det neste gang vi møtes.
Uten medhjelpere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre, så en stor takk skal rettes til kretsleder Benjamin, medhjelpere og veiledere Talia, Arthur og Jarle.

Speiderhilsen

Paul Henrik
Speiderombud