Høstens Peff kurs 1

21 september, 2022 av Jarle André Ødegaard
Helgen 16/09 til 18/09 var det tid for å gjennomføre høstens Peff kurs 1, stedet vi hadde valgt var Vaskeberget i Rygge, et sted som egner seg godt for dette.
Rekordmange deltakere sammenlignet med de andre kursene jeg har holdt tidligere, det var skikkelig morsomt med så mange, samtidig enda vanskeligere å lære seg alle navnene, så dessverre klarte jeg ikke det denne gangen.
Et lite hjertesukk, har skjønt at Spond brukes i gruppene, men viktig å presisere / følge opp at de påmeldingene som kommer via Spond, også blir lagt inn i min speiding, der påmelding skal skje.
Innrykk fredag kveld, hovedparten sov ute, de aller fleste i hengekøyer, noen hadde lagd seg en skikkelig leirplass med bål også.
Som vanlig er speiderne litt reservert på fredagen, men det tok ikke lang tid før de aller fleste hadde blitt kjent med noen de ikke kjente fra før, Fredagen ble brukt til leirslagning og og leirbål.
Lørdag var gikk vi løs på pensum og i løpet av dagen ble de bedre kjent med speiderhistorie, ulike metoder å lære bort på, hvordan og hvorfor vi legger en plan for møter, og at de gjerne må tilpasses gruppas og kretsens terminlister. de planla også et patruljemøte de skulle gjennomføre senere på dagen, og de fikk anledning til å se om det de hadde planlagt, og vi evaluerte sammen med de om hva som fungerte bra og hva som kunne fungert bedre.
Mellom planlegging og gjennomføringen av patruljemøtet lagde de middag patruljevis, som de selv hadde bestemt og lagd handlelister til. Det var et par som mente de ikke hadde fått alt de hadde satt på handlelista si, men alle fikk lagd seg mat og alle vi snakka med var fornøyd med resultatet, selv om noen hadde litt mer avansert middag og brukte litt lenger tid.
Vi avsluttet kvelden med leirbål og speiderne hadde forberedt aktiviteter / innslag til dette.
Søndag startet med at flaggheis, etterfulgt av at mange av speiderne tok oppfordringen med å fange Paul (så vennligsinnet ropt ut av en av de andre veilederne) for så å knyte fast speiderombudet til flaggstanga. Litt morro må man ha det 🙂
Vi tok for oss konfliktløsning og hjelpemidler de kan bruke i planlegging før vi avsluttet med utdeling av merker og kursbevis. Området ble gått over og speiderhuset vasket og ryddet.
Det var en herlig gjeng med speidere, og vi veilederne fikk lære flere av de bedre å kjenne.
Helt til slutt, takk til speiderne som brukte helga si sammen med oss, takk til gruppene som sendte de på kurset, og ikke minst, en stor takk til veilederne Benjamin, Marius og Jarle for at dere ga av deres kunnskap, erfaring og til praktisk tilrettelegging med økter og matinnkjøp.

Se Bilder