Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Follotroppen

30 oktober 2020 17:00 - 1 november 2020 17:00

Troppen

Hendelse Navigasjon

Endelig Follotroppen igjen! Fredag 30/10 ettermiddag setter vi i marsj! 

Follotroppen er en tøff haik for speidere i ungdomsskolealder. I løpet av en helg skal speiderne gå Nordmarka på langs, en tur på 50 km. Det er derfor viktig at troppsleder kun melder på speidere som er i stand til å gjennomføre tuen.

Årets haik er den 18. i rekken. Follotroppen er kretsens eldste faste arrangement for vandrere. Første Follotropp ble arrangert så tidlig som i 1984. Haiken har vært arrangert hvert andre år i månedsskifte oktober/november. De som består haiken og deltar på de øvrige møtene blir eksklusive medlemmer av Follotroppen. Alle som er opptatt i troppen møtes igjen på blant annet landsleir og kretsleir. Neste år blir det Follotroppmøte på det som måtte bli erstatningen for landsleiren 2021.

Speidere i ungdomsskolealder kan meldes på Follotroppen, påmelding skjer i medlemssystemet.
Pris er kr 350,- per speider. Påmeldingsfrist mandag 12/10.

Forkveld, onsdag 14/10 (obligatorisk)
For å få bli med på haiken må speiderne delta på formøte onsdag 14/10 klokken 18:00 på Langhus speiderhus (Bøhlerveien 6, 1405 Langhus). På dette første møtet blir speiderne delt inn i patruljer som skal gå sammen. Patruljene planlegger på møtet sin rute gjennom Nordmarka etter instrukser fra Troppsleder Markus Molin Wang. Dere blir også tildelt en veileder – som oftest en erfaren rover med god erfaring på Follotroppen.

Haik, 30/10 -1/11
Haiken starter på Grua fredag 30.10. Patruljen reiser samlet til startstedet. Fredag går vi ca 10 km. Lørdagen tilbakelegger vi ca 20 km før vi alle samles på Store Daltjuven til troppssamling. Underveis skal det føres logg og et av de historiske stedene i Nordmarka skal besøkes. Søndagen går patruljene ca 30 kilometer og avslutter haiken på Oslo sentralbanestasjon.

Etterkveld, onsdag 11.11 (obligatorisk)
Onsdag 11/11 møtes vi igjen på Langhus speiderhus klokken 18:00. Det blir bevertning, skrytehistorier fra haiken, utdeling av medlemsbevis og merker.

For å få godkjent medlemskap må man gjennomføre haiken, delta på for- og etterkveld samt levere logg og rapport. Innlevering må skje til troppsleder Markus innen mandag 9.11.

Spørsmål rettes til Markus på speider@wang.priv.no eller tlf. 452 22 610.

Vi håper på så mange deltagere som mulig, med godt patruljearbeid er denne haiken overkommelig for alle! Speiderne får en opplevelse av de sjeldne – de får sett det beste av Nordmarka, testet egne grenser og blitt kjent med nye speidervenner. Ikke minst blir man med i Norges tøffeste tropp! Neste mulighet er først i 2022, så er du 15 eller 16 år nå er dette din siste sjanse.

Medlemmer av Follotroppen som har gått haiken tidligere år er som vanlig mer enn velkomne til å møte oss på Store Daltjuven for samling lørdag 31/11. Gi gjerne beskjed om at du møter oss der.

Påmelding: https://min.speiding.no/activities/view/2038

Haikeklar hilsen

Troppsledelsen

 

 

Sted

Nordmarka

Arrangør

Follo Krets